Nis

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Millet Kursu Projesi kapsamında  YDT (Yabancı Dil Testi) hazırlık kursu kapsamında okulumuzda açılan kursun açılışını 24/04/2024 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Yasin GÜLŞEN yapmıştır. Öğrencilerimizin isteklerini dinleyerek projenin ilerleyişi ile ilgili bilgilendirmelerde bulunmuştur.

Nis

Okulumuz 9/A sınıfı iftar yemeği düzenledi. Okulumuzda düzenlenen bu güzel iftar yemeği için emeği geçen öğrencilerimize, velilerimize, katılan öğretmenlerimize ve 9/A sınıf rehber öğretmeni Gülsem Pakel'e teşekkür ederiz.

Nis

Güvenli Toplum Güvenli Gelecek projesi kapsamında Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Gençlik Spor Müdürlüğü kurumlarından alanında uzman yetkililer tarafından okulumuz 12. Sınıf öğrencilerine bilgilendirmelerde bulunulmuştur.

Mrt

Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Gülhan Ünlü ve Tıp Fakültesi öğrencileri okulumuzda akılcı ilaç kullanımı ve meslek seçimi alanında eğitim vermişlerdir. Okulumuz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz.

Mrt

Resim Öğretmenimiz Dilek Yurdugül tarafından kütüphanecilik haftası için Aşıkpaşa İl Kütüphanesi Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan resim sergisinin açılışı yapılmıştır.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü programımız Aşık Paşa İl Halk Kütüphanesi Konferans salonunda yapılmıştır. Emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Öğrencilerimiz il geneli okul sporlarında liseler arası gençler bocce kız takımı il ikinci olmuştur. Olimpik okçulukta Ada Barış il birincisi olarak altın madalya ve Okçulukta Ömer Metin Dalgalı il birincisi olarak altın madalya kazanmıştır.

Mrt

12. Sınıf öğrencilerimize Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Cemil Topal tarafından "Meslek Seçimi ve Geleceğine Yön Verme Becerisi" konulu eğitim verilmiştir.

Mrt

Gençlik Spor İl Müdürü N. Nafiz Şahin 07/03/2024 Perşembe günü okulumuzda yapılacak spor alanını incelemek için okulumuzu ziyaret etmiştir. Ziyaretleri esnasında okulumuzca yapılmış resim atölyesinde Resim öğretmenimiz ve öğrencileri ile bir araya gelmiştir. Kendilerine ziyaretleri için teşekkür ederiz.

Mrt

Okul Ortaklığı Projesi kapsamında İzmir Güzelbahçe 60. Yıl Anadolu Lisesi okulumuz yabancı dil sınıfı öğrencilerine Yapay Zeka alanında İngilizce dilinde sempozyum vermiştir.  01/03/2024 tarihinde yapılan etkinliğe öğrencilerimiz çevrimiçi olarak katılmıştır.

Şbt

"Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında sınıflarımızda "Anlat Bakalım" etkinlikleri düzenlenmiştir. Eğlenceli geçen oyunlarla öğrencilerimizin atasözü ve deyim dağarcığını zenginleştirmek, iletişim becerilerini geliştirmek ve beden dilini etkili bir şekilde kullanmak hedeflenmiştir.

Şbt

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak amacıyla okulumuzda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı  2. Dönem öğretmenler kurulu toplantımız 05/02/2024 Pazartesi günü yapılarak 1. dönem eğitim öğretim faaliyetlerimiz değerlendirilmiş,  2. dönem faaliyetleri planlanmıştır. 2. döneminin öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını dileriz.

Ock

Kırşehir Lisesi Dönem Sonu Faaliyetleri kapsamında Kırşehir Müzesi ve Ahilik Müzesine gezi düzenlenmiştir.

Ock

Kırşehir Lisesi Dönem Sonu Faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde öğrencilerimiz hem keyifli hem de bilgi dolu zaman geçirdiler.